próbka 0.0 coconut

opis działania
Receptura kremu bazuje na oleju z orzechów kokosowych, w którego skład wchodzi szereg kwasów tłuszczowych ograniczających parowanie wody z naskórka i uzupełniających niedobory lipidów w cemencie miedzykomórkowym min. kwas kaprylowy, kaprynowy, oraz palmitynowy, a także niezwykle cenny kwas linolowy (omega-6). Krem nie zawiera żadnych olejków eterycznych (a tym samym potencjalnych alergenów), przez co jest szczególnie polecany dla osób z tendencjami do alergii i podrażnień. Apetyczny kokosowy zapach pochodzi wyłącznie z aromatu masła kokosowego zastosowanego w recepturze. Masło kakaowe oraz mango sprzyjają odbudowie bariery lipidowej naskórka i błyskawicznie eliminują uczucie ściągnięcia i pieczenia. Olej ze słodkich migdałów jest bogaty w witaminy A, D i E działających przeciwrodnikowo i stymulujących podziały komórkowe na poziomie skóry właściwej. Masło shea nie tylko natłuszcza naskórek i pozostawia ochronny film, ale dzięki zawartości pochodnych kwasu cynamonowego stanowi naturalny filtr UV, chroniący skórę przed szkodliwym promieniowaniem słonecznym. Roślinny odpowiednik skwalanu występującego naturalnie w składzie sebum człowieka, znakomicie natłuszcza i stabilizuje strukturę lipidów skórnych. Krem kokosowy jest idealny do stosowania w warunkach ujemnej temperatury, a bogata, gęsta konsystencja gwarantuje przyjemne i dokładne rozsmarowywanie.
składniki
Składniki | Aqua, Cocos nucifera (Coconut) Oil, Prunus amygdalus dulcis (Sweet Almond) Oil, Theobroma Cacao (Cocoa) Butter, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Mangifera indica (Mango) Oil, |
Składniki cd. | Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glyceryl Stearate, Squalane, Lanolin, Panthenol |